A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Vegán borok kerülhetnek a vinotékák polcaira

Miközben egyre több ember dönt úgy, hogy vegán étrendre rendezkedik be, a borászatok közül kevesen kezelték őket külön célcsoportként. Eddig. A tendenciák azt mutatják, hogy egyre jelentősebb vásárlóerőt képviselnek a vegánok, ráadásul a borfogyasztás teljes mértékben összeegyeztethető a vegán életvitellel. Kis odafigyeléssel.

Csúnya megfogalmazásban a vegán étrend a minden mentes étkezés. Pontosabban a vegán étrendet követők semmilyen állati és állati eredetű terméket nem fogyasztanak – sem tejtermékeket, sem tojást, sem mézet. Ennek figyelembe vétele a borászatok szempontjából nem jár sok befektetéssel. Angliában most egyre több bevásárlólánc dönt úgy, hogy erre ösztönzi partnereit. 2018 elején 8 vegán borral jelentkezik az egyik áruházlánc, de év végéig további száz bor bevezetése várható.

A kezdeményezéshez eddig meglepően sok borászat csatlakozott, akik vállalták, hogy a hagyományosan állati eredetű, borkészítésnél használt alapanyagokat mással helyettesíti. Hiszen sok helyen a bor nemcsak tojásfehérjével, de több állati eredetű alapanyaggal is találkozik. Több borászati készítményt ezért már borsóból, vagy éppen burgonyából állítják elő: ezek pedig teljesen vegán-barátok természetesen!

A cél az, hogy a végeredmény megkülönbözhetetlen legyen a hagyományos eljárással készült boroktól. Amit pedig a jelek szerint nagyon komolyan vesznek, neves sommelier szakemberek vesznek részt a munkában. A piac pedig jelentős, csak Angliában félmillió vegánt tartanak számon, nagy részük 15 és 34 év közötti. 

Egyre több borásznál, kereskedőnél pedig külön szakembert foglalkoztatnak vagy képeznek ki a vegán és egészséges szempontok ellenőrzésére, hogy időben felkészüljenek a legújabb boros trendekre. 

(VIA THE GURDIAN)

Tartalomhoz tartozó címkék: külföld hírek