Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont **** (2024 márc.) Mit jelent ez a pontszám?
A pincészetnél már a nagypapa is a receptjében megemlíti, hogy a Garnacha tipikusan az a szőlőfajta, amely az érési korszakában több cukrot tartalmaz az átlagos szőlőfajtákhoz képest. A késői szüret miatt megnövekedett cukorkoncentráció tökéletesen a gran reserva vermut elkészítéséhez. Miután az alapbor elkészült, több mint 40 különböző gyógy- és fűszernövénnyel 24 hónapig francia és amerikai tölgyfahordókban áztatják, ami olyan komplexitást ad neki, ami egy különleges, teljesen egyedi élményt fog nyújtani a fogyasztójának. Összetett gyümölcsös illat, növények, méz, fahéj, kakukkfű és a rozmaring jegyei, kis idővel a diófélékkel is felbukkantak benne. Ízében tökéletes egyensúly az abszint keserűsége és a túlérett gyümölcsök édessége között. Elegáns és friss, az illatból megismert jegyek szépen váltakozva, folyamatosan elterelik a figyelmünk a külvilágról. Előételekkel az étkezés elején vagy az étkezés után érdemes fogyasztani, de koktélként mindenképp érdemes kipróbálni. Hidegen, 6-7 fokon, jéggel és egy szelet naranccsal kísérve kóstolni: garantált élmény lesz!!!
|