A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Veszélyesen jó az új Bogyólé

Veszélyesen jó az új Bogyólé

Megkóstoltuk a legfrissebb villányi vörösbor, a Bogyólé új évjáratát!

 

És hát az előző évekhez hasonlóan idén sem kellett csalódnunk. A Bogyólé a villányi lankák „bozsoléja”, az évjárat első vörösbora a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is. Újborhoz méltó, kirobbanóan piros bogyós, puncsos, banános karakterét mélyebb gyümölcsös tónus, például fekete ribizlis jegyek is gazdagítják. A megszokottnál teltebb, harapnivaló a korty, a végén élénk felütéssel.

A Vylyan újbora immár hagyományos művészi pályázatuknak köszönhetően minden évjáratban új ruhában kerül a polcokra. Idén nemcsak a pécsiek, de minden országos tervezőgrafika szak hallgatója meghívást kapott a pályázatra. Az idei nyertes terv Rudic Mónika, az Egri Eszterházy Károly Egyetem másodéves hallgatójának munkája.

A címkepályázat mögött 12 év áll, a 2017-es szürettel már tizenharmadik alkalommal hirdette meg a pincészet a pályázatot, melyre 121 pályamunka érkezett be.

És nem maradhat el a közönségszavazás sem, ezt itt teheti meg, aki nem jut el a címkék pécsi kiállítására. A szavazók között is sorsolnak ki nyereményt, a legkedveltebb címke alkotója pedig közönségdíjat kap.

Jó kóstolást kíván a Pannon Borbolt csapata!

(Via Vylyan)

Tartalomhoz tartozó címkék: borvidék villány vylyan