A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Készen állsz? Már elérhető a villányi REDy legújabb évjárata!

Ötödik évébe lépett a REDy márka, az ötödik évjárat került a palackokba a Villányi borvidék közösségi borából. Ahogy az előző évjáratoktól megszokhattuk, úgy a 2021-es REDy-t is gyümölcsbomba örömborok alkotják.

Az új évjáratot a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstolófesztiválon mutatták be az érdeklődőknek. Nem véletlenül, hiszen a REDy borok egytől-egyig portugieser alapú házasítások, ahogy arra a rendezvényen Ipacs-Szabó István, a Villányi Borvidék alelnöke felhívta a figyelmet. 

REDy pincészetek 2021-ben:

  • Bock Pince
  • Csányi Pincészet
  • Gere Tamás és Zsolt Pincészete
  • Maczkó Róbert Pincészete
  • Mokos Pincészet
  • Ősi Gábor Pincészete
  • Vinatus Pince

Egy kis REDy történelem 

Öt évvel ezelőtt a Villányi borvidék termelői elhatározták, hogy a piaci trendekhez igazodva egy olyan bort készítenek a borkedvelőknek, ami a borvidék könnyed, mosolygós arcát mutatja meg a közönségnek.

Így született meg a REDy, a borvidék „Y” generációs közösségi bisztróbora, amely nemcsak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. 

REDY bort az első évben tíz pincészet állított elő, azonos márkanévvel, játékos közös címkével kerül forgalomba. Míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc a borban komolyabb elmélyülést kereső fogyasztókat célozza, ez a bor a laza beszélgetések, bulik társa, egy kiváló választás a mindennapokra.

Mitől REDy a REDy?

A REDy minden esetben portugieser alapú házasítás, amelyben megjelenhetnek még a blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka és más, Villányban honos fajták. Illatában elsődlegesek a piros- és feketebogyós gyümölcsök, amelyet enyhe hordóhasználatra utaló fűszeres aromák egészíthetnek ki. Kortyban a lendületes, gyümölcsös, primer ízek dominálnak. Összetételét tanúsító védjegy szabályzat határozza meg.