A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Vinica 2019 - Zagreus - 91 pont ***** (0,75l)

8.490 Ft (6.685 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Keddi Kóstoló csapatunk véleménye:  91 pont *****  
(2023 feb.)  Mit jelent ez a pontszám?

Egy emblematikus bor Bulgáriából, bolgár helyi szőlőfajta bolgár tölgyfahordóban érlelve. Észak-olasz eljárással emelték ki még inkább az erényeit: ennek lényege, hogy a hagyományos kézi szüret után egy nyitott, száraz helyen két hónapig hagyják töppedni, hogy elérjék a cukor és savak kivételes, természetes koncentrációját.

A mavrud tipikus trákiai, fontos helyi jelentőségű fajta. Alacsony termésmennyiség, kicsi bogyók jellemzik. Későn érő, hosszan érlelhető, neve jelentése: fekete.

A tintás hatás pohárba kitöltve azonnal megmutatkozik, nemcsak színben nyeli el szinte teljesen a fényt, de sűrű matériaként hömpölyög. Érett szilvalekvár uralja az illatot, az ember szájában összefut a nyál az illatoktól. Az erejét már ekkor jelzi, vastag, komplex, minden érzéket betöltő, tanninokban gazdag, bársonyos. Hosszú ideig lehet még érlelni, de aki nem várna vele, annak komolyabb sajtok, vadhúsokból készült ételek mellé kiváló bor lehet.

Termelő: Zagreus
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 11.320,00 Ft/
Termék cimkék:
zagreus