A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Zöldveltelini Trilógia 2022 - Szivek Pince (3 x 0,75l)

10.770 Ft 9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
7%
Nem értékelt

A Zévé Trilógia

Háromtagú zöldvelteliniből készült borcsalád, amely 2022-ben is egy dűlő terméséből készült, mindhárom tagját más parcelláról szüreteltük, más időpontban. Eltérő karakterüket emellett a külnböző készítési módoknak köszönhetik.

A 2015-ös bemutatkozás, majd a  2017-es folytatás után a következő évek sajnos nem adták meg a lehetőségét a Trilógia folytatására, nem találtuk azokat a finom részleteket, amit az első évjáratok boraiban szerettünk. A 2022-es évjárat viszont megadta a lehetőségeket, kivételesen szép egyensúlyú borok születtek és a három bor eltérő karaktere elsőre elvarázsolt minket. Nincs bevált receptem, a Trilógia készítésekor nem használok sablonokat, igyekszem az évjárathoz alkalmazkodni és megőrizni azokat a finom különbségeket, amit az eltérő szüreti időpont és a termőterület ad.

A Pannon Borbolt kóstolócsapata a következő pontszámokat adta a tételekre: 

Trilógia I. Zöldveltelini - 89 pont - Könnyed, de tartalmas bor, friss, sárga húsú gyümölcsökkel, élénk savakkal, letisztult ízvilággal. A zöldveltelini üde arca.

Trilógia II. Zv. - 90 pont - A trió középső tagja és itt már komolyodunk: még virágosabb sőt az osztrák stílust idéző illat. A korty széles, kis zöldalma egyből előugrik aztán folyamatosan nyílnak a gyümölcsök mint a barack és sárgahúsú gyümölcsök. Majd itt jön elő a szélesség; a kezdeti gyümölcsöket egy fűszernövényes, ásványos-mészköves furmintos beütés váltja, ami garantáljuk, hogy egyedi élményt nyújt.

Trilógia III. Zv. - 91 pont - Pohárban sötét szín fogad minket, 2 perc alatt nagyon szépen nyílik az illatában is. Rendkívül összetett korttyal van dolga a kóstolónak. Markáns hordós jegyek, nagy test, érett, már-már túlérett gyümölcsök. A savak miatt pedig egyszerre ropogós és érett, nekünk nagy élmény volt ezzel a stílusú és minőségű zöldveltelinivel itthonról találkozni.

Elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy mind a három (kategóriáján belül) az egyik, ha nem a legjobb zöldveltelini(k) jelenleg az országban.

A csomag tartalma egy-egy palack, a Szivek Trilógia sorozat I-es II-es és III-as tételéből. 

Termelő: Szivek Pince
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 4.440,00 Ft/l
Termék cimkék:
neszmély szivek