Tipikus bor a Treviso vidék, "Montello" (az Alpok lábánál) lévő dombjairól, 60% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc és 20% Merlot szőlőből. A bor neve a „zuita” szóból ered, velencei nyelvjárásban a bagolyot jelent, amely jellemzően a „vörös földeket” népesíti be, melyek gazdagok vasban és agyagban. Sűrű rubinvörös gránátvörössel. Intenzív és tartós illat, fekete bogyós gyümölcsök tiszta jegyeivel; majd fokozatosan felbukkanó édes és balzsamos fűszerek jegyei. Lágy és harmonikus, ép és strukturált tanninnal körvonalazott. Széles, átölelő, jelentős hosszúságú lecsengés, amelyben visszatérnek a balzsamos fűszerek, az édesgyökér és a kakaó jegyei, amelyek elegánsan illeszkednek a tanninmátrixba. A finom nemzetközi konyha ételeihez, borsos filésteakhez, sült vörös húsokhoz és pörköltekhez, valamint érlelt sajtokhoz illik.
|