A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Geszler Pince

A Móri borvidék emblematikus és meghatározó borászata a Geszler Családi Pincészet. Történetük úgy fonódott össze a borvidékkel, mint az ezerjó fajtával. Nem is lehet ma már egyiket elképzelni a másik nélkül, a borvidék, a borászat és a szőlő szétválaszthatatlanul együtt él és alakul tovább. A borkészítés már a negyedik generációra öröklődött át, remek boraik, vendégszeretetük messze földön híres. 

“Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen Mór remek helyen fekszik, az egyik legjobb adottságú borvidéke Magyarországnak, a Vértes és a Bakony hegység között elterülő Móri árokban a Közép-Dunántúlon” - vallják a családi borászatnál. És aki már járt ezen a szelíd, napsütötte lankákkal borított vidéken, az biztos megérti ezt, mire gondolnak. 

Közel 40 hektáron gazdálkodnak. Sokféle szőlővel foglalkoznak, mint például a Móri borvidék egyik büszkeségével, az ezerjóval, továbbá zenittel, királyleánykával, zöldveltelinivel, chardonnay-vel, Irsai Olivérrel, kékfrankossal és a legfiatalabb telepítés olaszrizlinggel.

Boraikat sváb szorgalommal, nagy gondossággal és szeretettel készítik a borszerető embereknek. És hát a szakmának is: móri, megyei, országos, nemzetközi sikereket rendszeresen érnek el. Évente 35.000 palack bort készítenek, de évről-évre nő a palackszám.

Cserhát dűlő
Ezerjó szőlő található a Cserhát dűlőben kötött, barna erdőtalajon. A 2 hektáros területről mindig egészséges, szép szőlő került a pincébe.

Remény-hegy
Remény-hegyen 7,6 hektáron, homokos talajon terem zenit, zöldveltelini, királyleányka, Irsai Olivér, kékfrankos és az új telepítés olaszrizling.

Patyesz
Patyesz névre hallgat az a 2,8 hektáros terület, ahol a méltán kedvelt Irsai Olivér alapanyaga található. Barna erdőtalajon, lankás, napsütötte hegyoldalban nevelkedik a szőlő.

Korona-hegy
A Korona-hegyen 2,6 hektáron királyleányka található, ahol a kötött, sóderes talaj kiemelkedő savakat biztosít a szőlőnek.

Látóhegyi-dűlő
A dűlőben 5,5 hektár területen chardonnay szőlő található. Itt a barna erdőtalajba egy kis mészköves hatás is érezhető, ami a fajtának különösen kedvez.

Csókai dűlő
A borászatban csak terasznak hívott Csókai dűlő a legnagyobb egybefüggő területük a Vértes lábánál. Teraszos művelésről kapta a nevét, 5 különálló kis területből áll. Az összesen 13,7 hektár területen ezerjó, királyleányka, zenit, chardonnay és kékfrankos található.