A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Cabernet Sauvignon Classic 2022 - Mészáros (0,75l)

2.590 Ft (2.039 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

A Cabernet Sauvignon már 100 éve megtalálható a Szekszárdi Borvidéken is. Karakteres, sötét színű, lágy savak és fűszeresség jellemzi. Ezt a szőlőt szüreteljük legutoljára november elején és közepén minden évben, kiváló minőségben.

Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5 kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk. A szőlő kíméletes feldolgozással készül, amely azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk.

Mélysötét színű, testes, nagyon tartalmas, értékes bor, díszítő jegyei, szeder, fekete ribizli, szép tanninnal telt hatás, érezhető. Illatában a cabernet fajtára jellemző illatok és a tölgyfa hordós érlelés közös illat jegyei mutatkoznak. Húsételekhez ajánljuk.

(Mészáros Borház)

Termelő: Mészáros Borház
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 3.453,33 Ft/l