A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

1921 Garnacha 2022 (Bio) - Las Cepas (Spanyolország) (0,75l)

6.990 Ft (5.504 Ft + ÁFA)
Nem értékelt
Nagyon intenzív vörösbor, tiszta, elbűvölő élmény. Az illat mély és gyümölcsös, vadszeder és puha tölgyfa "toastos" jegyeivel. Ízében elegáns, testes és széles. Szinte hihetetlen ízélmény, rengeteg réteggel és egy kivételesen hosszú lecsengéssel találkozhatunk, ami a hordós-malolaktikus (másodlagos, lágyító) erjedésnek köszönhető. 
 
A Garnacha 1921 egy úttörő vörösbor, amely több mint százéves Grenache szőlőtőkékről készült (pontosabban 1921-ben telepített), amelyek közül néhányat még a filoxérajárvány előtt ástak a földbe, amely akkoriban elpusztította a szőlőtermesztést Spanyolországban. A környezethez való alkalmazkodóképessége miatt kitartó, bátor, hogy ellenálljon minden tellurikus (azaz a földkéregben folyó, a földi mágneses tér és az ionoszféra mágneses tere által indukált elektromos áramok) kihívásnak is. A Grenache az óvatos kézzel történő szüretet igényli, hogy megőrizze legjobb kifejezőképességét. Az 1921 korlátozott termeléssel mutatja be Rioja ősi esszenciáját. 

Termelő: Las Cepas
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 9.320,00 Ft/l