A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Bolyki Pincészet

Vannak olyan kivételes emberek, akiknek még életében szobrot emelnek, és nevük fogalommá válik. Bolyki Janit ugyan nem formázták még meg, de fogalomnak már fogalom, és nemcsak az Egri borvidéken, de nem ám, hanem a magyar boréletben is. 

“Minden 1974-ben kezdődött az irtáson. Két verzió tűnik kézenfekvőnek: az egyik, hogy ufók hozták a földre, vagy a színtelenebb megoldás, hogy két ember szerelméből fogant a gyerek” - ad egy kis ízelítőt magából Bolyki János agrármérnök. 2003 óta készít borokat, első bikavére már elhozott egy ezüstérmet Bordeaux-ból.

A borászatot Losonczy-völgyben találjuk, Eger belvárosától tíz percre. Bolyki János egy régi kőbánya területét alakította át, a régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A látvány lenyűgöző, a tufába vájt üzem és borkóstoló párját ritkítja. 

A kőfejtő 3,2 hektáron helyezkedik el négy bányaudvarban, melyek alagutakkal vannak összekötve. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során. 

Közel harminc hektáron termeszti a blauburgert, a cabernet franc-t, a hárslevelűt, a kékfrankost, a királyleánykát és a sauvignon blanc-t, olyan beszédes nevű dűlőkben, mint Középbérc, Határrajáró, Fertő, Kistibrik, Marinka, Kerékkötő, Kisgalakonyás, és Sik-hegy

Rendezés: