A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Gere & Schubert

Gere Attila fejében született meg a gondolat másfél évtizeddel ezelőtt, hogy egy Villányban újszerű borászatot alapítson. A Schubert Vilmossal közösen gründolt Csillagvölgy Pincészet Gere & Schubert brand alatt palackozott borai ma már az egész országban keresettek, hiszen a Villányi borvidék hagyományos, jó hírnevére és nagyszerű alapanyagaira támaszkodva főként a friss, illatos és könnyen fogyasztható, fehér és rozé boraiknak köszönhetően hamar népszerűek lettek.

Villány elsősorban nem fehérborairól vált híressé, pedig a Siklós környéki területeken kitűnő fehérszőlőt találni. Az ültetvények fő jellemzője, hogy sokkal több napfényt kapnak más borvidékek szőlőjénél, és megfelelő borászati ismeretekkel nagyon tartalmas, szép fehérborokat lehet készíteni.

A Csillagvölgy Pincészet központját és feldolgozóját 2011 végén adták át, az eltelt időben a magyar borpiac meghatározó szereplőivé váltak. A szőlőt a Villányi borvidék termelőitől vásárolják, szüret után a termés szinte azonnal a pincészet villányi, csúcstechnológiával rendelkező üzemébe kerül, ahol minden adott, hogy a legkíméletesebben, leggyorsabban mustot nyerjenek belőle.

Saválló acélból készült tartállyal dolgoznak, ez a technológia lehetőséget ad a feldolgozott szőlő íz-, illat- és fajtajellegének koncentrált megőrzésére. A feldolgozás alatt zárt rendszeren keresztül kíméletes mozgatással, szabályozott áztatással, folyamatosan felügyelt hőmérsékleten, védőgáz függöny alatt kerül az alapanyag a tartályokba.

A lé nyeréséhez szintén gravitációs rendszerrel töltött kíméletes vákuumpréselési technikát alkalmaznak, és bormozgásaikat is modern perisztaltikus rendszerrel végzik. Az alapanyag zárt rendszeren keresztül kerül a pincébe és levegő jelenléte nélkül erjed. A reduktív eljárás célja a bor elsődleges íz-, illat-, és zamatjegyeinek megőrzése.

A Gere & Schubert borok vegánok, nem használnak semmilyen állati eredetű mellékterméket a derítéshez. Bár nem rendelkeznek BIO tanúsítvánnyal, olyan termlekőkkel dolgozhatnak együtt, akik sokat tesznek a környezetért. Minden termelőjük ellenzi a felesleges permetezéseket és kezeléseket, több szőlőtömbben végeznek ökológiai gazdálkodást, és nem használnak glifozátot.