A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Günzer X Koch: a magyar borélet legjei a Pannon Borboltban

Fontosak a borversenyek és a különböző megmérettetések, de vannak olyan elismerések, amelyek picit mindig kiemelkednek a mezőnyből. Többek között azért, mert hosszú évek alázatos és odaadó munkája, egyenletes, kiváló minőséget teremtő teljesítménye szükséges hozzá.

A magyar borélet Oscar-díja Az év bortermelője és Az év pincészete elismerések A Magyar Bor Akadémia gondozásában. Nagy örömmel és nem kis büszkeséggel jelentjük be, hogy bár az elismerések sok korábbi díjazottjának legszebb borai megtalálhatóak a Pannon Borbolt kínálatában, most egyszerre debütál új boraival a két legfrissebb: Günzer Tamás és Koch Csaba.

Mivel volt szerencsénk előzetesen kóstolni és értékelni a kínálatba újonnan bekerült borokat, csak arra biztatjuk vásárlóinkat, hogy tegyenek egy próbát eme két remek ember, nagyszerű borágazati szakember boraival. Kóstolják régi ismerősként vagy újonnan felfedezett kincsként őket!

"A bor készítésének sok jó útja van! Minden út jó, aminek a vége egy egészséges, hibátlan, tiszta ízű bor, és minden bor jó, amely valamely fogyasztó örömére szolgál" - mondta el Az év bortermelője díjat 2019-ben elnyerő Koch Csaba, s egy szép, személyes szokását is megosztotta. "A bort a szőlőből szemlélem, a boraim ízét a szőlő húsából, érettségét magjából érzem ki: imádom csipegetni, kóstolgatni, megrágni a bogyót" 

A borászata két fontos magyar borvidéken is jelen van: a Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken is magabiztosan, tudatosan készítik a területek erényeit maximálisan kiemelő boraikat. Ritka adottság és lehetőség ez, amit alázattal és hozzáértéssel használnak ki a pincészetnél. A borotai központtal működő szőlőbirtok a Hajós-Bajai borvidék része, 90 hektáron gazdálkodnak. Néhány éve szőlőterületeket vásároltak Diósviszlón is, a Villányi borvidéken, ahol 10 hektárt művelnek. 

"Gyerekkorom óta, és mind a mai napig megannyi vegyes érzés fogadott a borászatunk kiépítése közben, de egyet soha nem feledtem: azt hogy ki vagyok és honnan jöttem. Megtanultam megbecsülni a  kemény munkát, a kitartást, a precizitást, a családom szeretetét, a munkatársaim hajlandóságát, a barátaim kedvességét, a nagy borászok tanácsait" - árulta, hogy miben látja sikerének titkát Günzer Tamás, aki szintén 2019-ben vehette át a másik rangos elismerést, Az év pincészete djjat.

Günzer Tamás nagyon tudatosan, odaadó munkával és lépésről-lépésre építette fel borászatát Villányban. Nem az elsők között indult, a kilencvenes évek végén, a villányi borkészítés egyik csúcsidőszakában palackozta első borát. Az erős mezőnyben is nagyon hamar kikövetelte magának boraival a szakma elismerését, a fogyasztók pedig szinte rögtön megszerették a fiatal borászatot.