A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Hatan is versenyben az Év Bortermelője Magyarországon díjért

Hatan is versenyben az Év Bortermelője Magyarországon díjért
 A jelöltek a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban mutatkoznak be személyesen és boraikkal november 30-án.

 

Generációk és borvidékek nemes küzdelmére számíthatunk az idei Év Bortermelője Magyarországon díj döntőjében, ahol szavazatazonosság miatt a megszokott öt helyett hatan is versenyben vannak hazánk legrangosabb borászati elismeréséért.

27. alkalommal mozgósította a Magyar Bor Akadémia a szőlész-borász és a vendéglátó szakma elitjét, hogy nevezzék meg az Év Bortermelője díjra legérdemesebbeket. Több, mint háromszáz borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és szakács élt a lehetőséggel, és adta le jelölését.

Minden felkért szakember 3 bortermelőt jelölhetett a címre. Az összesített szavazatok alapján a legtöbb jelölést kapott borászok mellett, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, az Év Bortermelője díj korábbi győztesei közösen is megnevezhettek egy személyt, aki mindenképpen bekerült a végső győzelemre esélyesek közé.

A jelölések feldolgozása után holtverseny alakult ki, így az általában megszokott öt jelölt helyett idén eggyel több kiváló bortermelő vág neki a megmérettetés utolsó körének:

  • Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék)
  • Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
  • Jásdi István (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
  • Koch Csaba (Hajós-Bajai borvidék)
  • ifj. Szepsy István (Tokaji borvidék)
  • Szőke Mátyás (Mátrai borvidék).


Érdekesség, hogy a hat jelöltből hármat a Balatoni borrégió ad, illetve örömteli, hogy két korábbi Év Bortermelője (Szepsy István és az azóta elhunyt Figula Mihály) fia is a díj jelöltjei közé került. A verseny szabályzata alapján a legtöbb jelölést kapott borászok közül a Magyar Bor Akadémia tagjai választják ki a 2017-es Év Bortermelője Magyarországon díj nyertesét.

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek