A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Jekl Pincészet

Villány egyik meghatározó borászata a Jekl család pincészete. Letisztult szortiment, palackba zárt hamisíthatatlan villányi minőség: nem pusztán jól hangzó márkanév az Il Primo, hanem komolyan vett vezérelv és törekvés a legjobbra.

Első generációs borászként a családfő, Jekl Béla kezdett szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkozni, rövidesen azonban a család többi tagja is részt vállalt a pincészet működtetésében. A borok a vidék legértékesebb dűlőiről, a Jammertál, az Ördögárok, valamint a Feketehegy dűlőiben található mintegy tíz hektáros területről származnak. Az új generációt képviselő gyerekek jelentős sikereket értek el a szakmában, míg Alfréd a szőlészeti és borászati munkálatokat koordinálja, addig Flóra a termékfejlesztésben, új ízek keresésében teljesíti ki szakmai tudását.

"A fiatal generáció képviselőjeként gyermekkorom óta bekapcsolódtam a pincészet mindennapi életébe, és ez nagymértékben hozzájárult a minőségi bor, valamint borkészítés iránti szeretetem és tiszteletem kialakulásához" - mesélt a kezdetekről Jekl Flóra.

A szülőktől örökölt elhivatottsága és szakmai tudása egy olaszországi tanulmányút során innovatív szemlélettel egészült ki, ennek eredménye első saját klasszikus bordeaux-i összeállítása, ami az Il Primo nevet kapta. A bor borász és borértő körökben jelentős sikert aratott, ezután született meg a sorozat, aminek unikális márkaneve mögött a borok készítése során is tapasztalható újító, kísérletező attitűd fedezhető fel.

“Arra törekszem, hogy a tradíció és az innováció harmonikus kohézióját megtalálva, elkülönülő stílusú minőségi borokat alkossak, amik ezt a fiatalos, friss szemléletet tükrözve emlékezetes pillanatokat szereznek fogyasztóiknak” - árulja el a borász a hitvallását.  “Hogy a Jekl-borok maximálisan megfeleljenek a saját, megálmodott ízlésvilágomnak, a metszési folyamatoktól a szüreten át a hordók kiválasztásáig minden fázisra azonos hangsúlyt fektetek, hiszen mindezek a gondos, odafigyelést igénylő momentumok alapvető fontosságúak a végeredmény elérésében.”

Rendezés: