A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Pezsgő premier és Laposa kedvezmény a Pannon Borboltban

Már nálunk is kapható a badacsonyi Laposa Borbirtok legújabb, szuperkülönleges pezsgőcsaládja! Ez alkalomból az összes Laposa-bor árát lehűtöttük, 20 százalék kedvezménnyel vásárolható meg a teljes szortiment!

“Már éve megálmodtuk, hogy egyszer lesz pezsgőnk” - árulták el a pincészetnél. Amit nem olyan egyszerű megvalósítani, hiszen a tartályos erjesztésű pezsgőkészítés igazi mérnöki kihívás, a precizitás és az alkotás találkozása. “Borászunk, Zsófi fáradhatatlanul kutatott, kóstolt, kísérletezett, és rendszeresen látogatott el tanulmányi utakra a prosecco szülőhazájába, Olaszországba és az álom lassan valóra vált: pezsgőink már palackozva várják, hogy megkóstolják őket!”

A 2019-es évjáratból szürkebarátból és furmintból készültek a pezsgők. A furmint alapú Brut pezsgő egy igazi felfedezés. Kellemes citrus és ananász illat, egy kis bazaltos sóssággal, ami a savakkal kiegészülve elegánssá és határozottá teszi a pezsgőt. A szürkebarát alapú Extra Dry pezsgő lágy és elegáns. Az illata fehér virágokra emlékeztet, a zamat pedig tagadhatatlanul badacsonyi.

A Laposa Birtok mára Badacsony egyik legkedveltebb borászatává vált. A család alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkozik, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek. Egész évben szeretettel várják vendégeiket pincészetünknél Badacsonyban, ahol borkóstolás közben a legszebb balatoni panoráma tárul az ember elé.

Remek érzékkel választották ki a legjobb területeket a Badacsonyi borvidéken, így Badacsonyban, a Szent György-hegyen, a Csobáncon, a Köves-hegyen, valamint a kicsit északabbra fekvő Nagy-Somlói borvidéken. A mai napig az akkor vásárolt területek adják a Laposa Birtok gerincét, amely mára 30 hektárosra nőtt. Laposáék alapvetően fehérborokat készítenek. A Badacsonyi borvidékre jellemző, tradicionális, helyi szőlőfajtákkal dolgoznak.

Boraikban a bazalthegyek minden szépségét igyekeznek megmutatni. Alaptételeik gyümölcsösebbek, könnyedebbek, míg komolyabb boraiknál hangsúlyosabban van jelen a termőhelyre jellemző ásványosság. A borkészítésnél a könnyedségbe zárt komplexitásra törekszenek: a borokban legyen benne minden íz, legyenek jó ivásúak, mutassák meg a termőhely és a fajta jellegzetességeit.

A közelmúltban jelentősen bővítették vendéglátóipari tevékenységüket is. A káptalantóti Liliomkert piacon található reggeliző-ebédelő Gábli, a Badacsony központjában működő KisHableány és a Badacsony-hegyen lévő frissTerasz egyaránt azt a célt szolgálja, hogy Badacsonyban és környékén valóban pezsegjen az élet.

Tartalomhoz tartozó címkék: badacsony laposa