A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Polgár Pince

A Polgár Pince klasszikus villányi családi borászat. Polgár Zoltán, és felesége Katalin gyermekeikkel vezetik a pincészetet. Polgár Zoltán a borvidék felemelkedésekor az elsők, a “Villányi Ötök” között volt, akik saját pincészetet alapítottak.

"Nálunk a borok nem készülnek, hanem születnek a gondosan kezelt, válogatott szőlőkből" - vallja Polgár Zoltán. "A bor egy több ezer éves, kultikus ital, amelybe bűn adalékanyagokat becsempészni.  Mindegyik borunknak külön arca van. Nagyon vigyázunk arra, hogy a kezeléssel, érlelési móddal a világért se uniformizáljuk a borokat. Nálunk a tradíciók tisztelete – a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig – hitvallásunk lényege."

Jelenleg már 65 hektáron gazdálkodnak, szőlőik a borvidék legszebb dűlőkben találhatók. Azon kevesek egyike Villányban, akik a borvidék valamennyi fehér és vörös fajtáját termelik. A dinamikusan fejlődő pincészetben a szőlőtermesztéstől a palackozásig és borkereskedelemig mindennel foglalkoznak. A fajtáknak legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a szigorúan visszafogott termeléssel, gondos szürettel és a legkorszerűbb feldolgozással dolgoznak a Polgár borok minőségéért.

Mindezt tanúsítják a hazai és nemzetközi borversenyeken elért gyakori aranyérmek és díjak, az egyik legszebb elismerés volt, hogy Polgár Zoltánt 1996-ra az „Év Bortermelőjévé" választotta a Magyar Bor Akadémia.

Boraikra a legkorszerűbb technológiával párosult tradíció, tisztelet, a több évtizedes szakmai tapasztalat és a jó ízlés jellemző, nagyrészt a hazai vendéglátásban kerülnek forgalomba.

A Polgár család jelentős szerepet vállal a vendéglátásban is. A borozgatástól megfáradt, vagy éppen csak a nyugodt falusi környezetre vágyók egyaránt kellemes, szépen berendezett szobák közül választhatnak a Polgár Panzióban. A míves tölgyfa bútorok, a helyi kékfestő mesterek által készített függönyök, szőnyegek a tulajdonosokhoz hasonlóan meleg barátsággal invitálják a borbarátokat.

Az 1996-ban létrehozott Villányi Bortrezor a borgyűjtők klubja, emellett az 1600 m2-es pincerendszerben szervezik a Magyar Bortárat, ahol egy-egy jelentős pincészet, borvidék mutatkozik be állandó kiállítóként kóstolható boraival. A 300 fős kapacitású hatalmas központi terme, végében a kiemelt színpaddal nagy rendezvények bonyolítására alkalmas, koncertterem és borkóstolóhely is egyben.

Rendezés: