A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Stier Pincészet

A Stier Pincészet ugyan fiatal borászat, de különböző formában régóta jelen vannak a borvidéken. Boraikban szó szerint megjelenik a borvidék sava-borsa, tiszta, jóívású borok jellemzik a szortimentet.

A borászat 2015-ben lépett a megújulás útjára. A piaci igényekhez igazodva technológiai és kapacitásfejlesztést hajtottak végre, ezzel együtt az új irányvonalakat is kijelölték. 

„A térség kivételes adottságait kihasználva csakis a minőségre való szüntelen törekvésünk vezethet sikerre. Hiszünk benne, hogy gondos munkával és szakértelemmel, évről évre olyan szortimentet tudunk megalkotni, aminek köszönhetően fogyasztóink számára a „Stier” márkanév nem csak egyedi jellegzetességekkel bíró borokat, de a garantált minőséget is jelképezi egyben” – szól a pincészet filozófiája.  Ennek érdekében a modern technológiai eljárások lehetőségeit kihasználva, a térségi hagyományokat szem előtt tartva boraikat csakis első osztályú alapanyagokból állítják elő.

A borászat kapacitásfejlesztést követő éves előállított bormennyisége megközelítőleg 70000 palack, amelynek 65 %-a fehér és rozé, 35%-a vörösbor. Az egyes fajtaborok és házasítások az évjárati adottságokhoz igazodva, a villányi eredetvédelmi rendszer minősítési kritériumainak megfelelően classicus, premium és super premium kategóriákban készülnek. 

Boraik rendre megállják helyüket a szakmai közönség előtt is. Helyi, régiós és országos borversenyek állandó résztvevői és díjazottjai a pincészet által versenyeztetett palackos borok.

A fehérborok között sauvignon blanc, olaszrizling, chardonnay és hárslevelű borokat találunk, amelyek lendületes, gazdag ízvilágú, markáns savú alapját a speciális adottságú siklósi szőlők adják. Fehér és rozéházasítási alapokból készülnek a „Cimbora” gyöngyöző borok, amelyek a fiatalos, friss és vibráló borokat kedvelők számára nyújtanak különleges élményt.  A jól strukturált, testes vörösborokból Villány egyedi jellemvonásai tükröződnek vissza. Merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc mellett portugieser és kékfrankos is a repertoár részét képezik. A fajtákhoz illesztett optimális hordóhasználat kellemes fás fűszerekkel egészíti ki a mély vörösborok egyedi zamatát. A pincészet bordeaux-i stílusú házasítása a Birtokbor, amiben nem csak a fajták egyedi jellege, hanem a borász szellemisége is megmutatkozik.