A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

TR Művek

Tállya és környéke megújításán dolgozik a TR Művek a történelmi Tokaj borvidéken. A fiatal borrajongók pincészetének története 2012-be nyúlik vissza, amikor számtalan Tállyai látogatás és a dűlőkben tett hosszú séták után rátaláltak a vágyott területre, a 3,5 hektáros Palota-dűlőre.

"A méret még kicsi de reméljük, hogy kitartó munkával megtaláljuk helyünket Tokaj-Hegyalja fontos termelői és a tokaji borok rajongói között" – szól a borászat küldetése. 

Magterületük a történelmi Palota-dűlő, melynek 30 éven felüli tőkéit fordították ismét termőre ezen az egyedi adottságú vulkanikus kúpon. A dűlőben az immár 15-40 éves tőkéket ökológia szemléletben művelik, amiről nemsokára öko tanúsítvánnyal is rendelkezni fognak.

A környezet biológiai sokféleségének megteremtésére és fenntartására törekszenek. Nem használnak felszívódó kémiai növényvédő szereket, kizárlólag kontakt termékeket, melyek erősítik a szőlő természetes védekező képességét és immunrendszerét. Boraik stílusban a borvidéket megújító nagy, száraz fehérborokat követik, fiatalos lendülettel és könnyedebb tónusokkal kiegészítve azokat.

Vulkanikus terület lévén a Palota-dűlő tökéletes ásványosságot ad, a kitettsége pedig kedvez a megfelelő sav-cukor egyensúlynak. Továbbá a borvidék a természetes cukortartalomról szól, melyet büszkén mutatnak meg édes kései szüretükben, szamorodnijukban és aszújukban. Ragaszkodnak a minőséghez, valamint a szőlő fajtajellegét és a termelőterületet legjobban bemutató és megőrző technológia alkalmazásához.