A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Vitis Pince

Vitis Pince, Bonyhád, Tolnai borvidék. Alapos mérlegelés és sok tervezés után léptek piacra boraikkal, hogy rögtön a borversenyek, borkóstolók kedvelt borászatává váljanak. A recept egyszerű: kerek, komplex borok, csúcsminőségben, verhetetlen árakon! Sokat tesznek azért, hogy a borvidéket egyre inkább a helyén kezeljék!

Kis túlzással néhány éve még senki sem hallott róluk, ma már nem kell őket nagyon bemutatni senkinek sem. A pincészetet Kiszler Ferenc és Schmidt Győző alapította, amikor 1997-ben lehetőségük nyílt földvásárlásra szőlőültetvénynek, és akkor vették meg az első 10 hektáros darabot.

„Akkor már szőlővel foglalkoztunk, így úgy döntöttünk, szőlőt telepítünk rá. Két ismerősünk is betársult ebbe a vállalkozásba, így további bővítés és telepítés következett” – meséli az először leginkább szőlőtermesztéssel foglalkozó vállalkozás indulásáról Kiszler Ferenc. 2005-től a magyarországi borpiac egyik legnagyobb szereplője, a Danubiana (a tulajdonosok munkahelye) sem kívánta tovább maga művelni 37 hektárnyi szőlőjét, így összesen több mint 80 hektár került a Vitishez.

Bort azonban csak 2009-től kezdtek készíteni abban a pincében, amit ma is bérelnek, Bonyhád felett. Úgy gondolták, csak vörösbort fognak készíteni, esetleg kísérleteznek egy kis fehérrel is. A minőség volt az elsődleges szempont és az első borok kiválónak bizonyultak. „Újonnan indultunk, ezért nem volt más, csak barrik hordó” mondja Schmidt Győző. Így barrik borokkal indult a Vitis Pince, méghozzá a következőkkel: chardonnay, pinot noir, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot és syrah.