A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Belward Pincészet

Az üde, ress és ropogós fehérboraikkal robbantott nagyot néhány éve a Belward Pincészet, s vívott ki magának előkelő helyet a műfajban. Pedig a Belward nem kis tételeket készít, évente mintegy százezer liter fehérborral lépnek a piacra. Ez ugyan még nem lenne elég a sikerhez, de a magasra pozicionált minőség mellé kedvező árakat biztosítanak, elérve ezzel a borfogyasztók széles táborát.

Bort régóta készítettek a Belvárdgyulai Zrt. részeként, de az igazi áttörés néhány évvel ezelőtt következett be, amikor mind a pincészet, mind a borok kívül és belül jelentős ráncfelvarráson estek át, a Belward pedig gyakorlatilag az alapokig visszabontotta borászatát,  hogy a mai elvárásoknak megfelelően építse azt fel. 

Az adottságok tekintetében panaszra nem lehetett ok, az évtizedes tapasztalat mellé a Hásságy különleges mikroklímája biztosítja a megfelelő alapot a borkészítéshez.

A Belward így gyors és magabiztos léptekkel vált a Pécsi borvidék egyik jellegzetes pincészetévé, fentiek mellett annak is köszönhetően, hogy tudatosan jelentek meg borversenyeken, rendezvényeken és más szakmai programokon. 

A borvidék fehérboros jellegét erősítve a Belward borainak gerincét a reduktív fehérek teszik ki, ezeket a Campus borcsaládban találjuk meg, rendszerint fajtaborként: sauvignon blanc, zöldveltelini, chardonnay, Irsai Olivér vagy éppen ott a két gyöngyöző, a Lini és a Blanca. Aztán a Classic borcsaládban emelik a tételt, nem annyira a reduktív, könnyed, behízelgő erények kerülnek előtérbe, hanem az összetettebb, érleltebb fehérborok: chardonnay, hárslevelű és olaszrizling adja az alapot.

Rendezés: