A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü

Eszterbauer János

eszterbauer jános borász szekszárdi borvidék

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek tizedik generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a szekszárdi kadarka.

"Szekszárdon a kékfrankos kötelező műfaj, nem csak a borvidékünk, hanem az egész magyar vörösbortermelés legfontosabb záloga, egyetlen kitörési lehetőség a világfajták mércéje szerint felállított versenyben" - vallja Eszterbauer János.

Szőlőterületeik a történelmi borvidék legnevesebb völgyeiben, Tót-völgyben, Cinkában, Porkoláb-völgyben és a Palánki hegyen fekszenek. Az ősök tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi „paraszt-polgári” világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcimkéiken.

A pincészet alapborai is igen megbízható minőséget képviselnek, a Pinceátlag az egyik legjobb magyar alapcuvée, és akkor nem is szóltunk a kiváló, egyre több díjat elnyerő válogatásokról, a Tüke Bikavérről, a Tivald Cabernet Sauvignonról vagy Mesterünk bordeaux-i házasításról.

Rendezés:
Nézet: