A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Frittmann Borászat

A Frittmann Borászat mintegy 700 ezer palack bort készít évente, több mint 25 féle borból áll a kínálatuk. Hatvan hektáros szőlőültetvényüket generációk óta maguk művelik: a család 40 éve borászkodik Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban, az ország legnagyobb borvidékén. 

“Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg” - engednek bepillantást a Frittmann Borászat filozófiájába. Mivel a legfiatalabb generáció sem fordult el a hagyományoktól, a két legifjabb fiú is bekapcsolódott a borászat mindennapi életébe, így az egész család szerepet vállal a borászat életében. 

A szülőktől örökölt családi birtok bővítésével mára jelentős borászattá nőtte ki magát a Frittmann Borászat. Az egyik nagy szakmai elismerésük volt, hogy alföldi borászként elsőként Frittmann János kapta meg az „Év Bortermelője” címet 2007-ben. 2015-ben az Év Pincészete díjat is elnyerte a borászat. Népszerű boraik mellett gyöngyöző borban, pezsgőben és szőlő-, illetve törkölypálinkában is nagyon otthon vannak. Ehhez alapanyagként a térség kiemelt minőségű szőlőfajtáival dolgoznak.

A családi borászat története több évtizedre nyúlik vissza: a Frittmann Borászat élén két jól ismert borász, István és János áll tulajdonosként és ügyvezetőként. A családi munkamegosztás szerint a szőlészetért az idősebb testvér, István felel, de a palackozót és a logisztikát is felügyeli. János irányítja a borászatot, a kereskedelmet, illetve a marketinget.

A pincészet életébe és a munkákba a borász végzettségű fiaikat is bevonják. A két fiú megosztja egymás között a borkészítést, az anyagbeszerzések lebonyolítását, a kiszállítások ütemezését és a termeléssel való összehangolást, segítenek a borkóstolók megtartásába.

A családias jelleghez szorosan hozzátartozik, hogy a borászat udvarába betérő látogatót valahogy mindig egy családtag fogadja ma is, hiszen a család két ága ezen az ősi birtokon lakik, szimbiózisban a borászati vállalkozással. A számtalan elfoglaltság mellett mindig van valaki, aki az alkalmazottak mellett jelen van, fogad, tájékoztat, bort kínál, vendégül lát. 

Rendezés: