A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Hiánypótló kiadvánnyal jelentkezik a Winelovers

Egyedülálló lesz a 100 legjobb magyar bort bemutató Winelovers 100 kiadvány, amelynek elkészítésében egy a magyar borokra szakosodott Master of Wine segédkezik.

Már előjegyezhető az ősszel megjelenő Winelovers 100 – 100 legjobb magyar bor kiadvány, ami az idei év legjobb magyar borait gyűjti össze. A borkedvelőknek nincs más dolguk, mint felmenni a kiadvány hivatalos oldalára, és előjegyezni az újságot, így biztosítva, hogy a listával a kezükben mindig a legjobb bort választják ki és a legjobb boros élményben lesz részük.

Erre garancia a tesztet gondozó Winelovers szakmai csapata, amely a nagykóstolókat (Tokaji Március, Kékfrankos Április, Pezsgő Június, Olaszrizling Október, Bordói November) megelőző bortesztek mellett számos más kóstolót is bonyolított már az elmúlt években.

A 2018-as Winelovers 100 – 100 legjobb magyar bor több szempontból is különleges és úttörő vállalkozás, a kóstolóbizottság élére ugyanis Caroline Gilby borszakírót, Master of Wine-t sikerült megnyerni.

Nem tudunk róla, hogy Master of Wine valaha vett volna részt hasonló magyar újság elkészítésében. Caroline ráadásul abszolút magyar specialista (véleményét a magyar borokról egy interjúban osztotta meg velünk). Elég ha annyit mondunk róla, a magyar borászok első külföldiként őt választották idén a Borászok Barátjának. A bíráló csapat tagja még hét WSET diplomával rendelkező nemzetközi borakadémikus (többen a Borkollégium oktatói). Azonos képzési hátterük biztosítja az egységes, elfogulatlan bírálatot. (A zsűrinek a kóstoló első napján szerzett benyomásairól a Borászportál írt.)

A kóstolás és kiválasztás menete egyébként továbbra sem változott, a legjobbakból választják a legjobbakat. A versenyre idén is csak azokat a magyar borászok által készített tételeket lehetett nevezni, amelyek a rangos hazai vagy nemzetközi versenyek valamelyikén aranyérmet nyertek.

Nagyon fontos, hogy a kiválasztott 100 legjobb borról nem csak ír a Winelovers, de hamarosan elérhetővé is teszi azokat az olvasók és érdeklődők számára. A legjobb tételek szinte kivétel nélkül bekerülnek a Borkollégium zsűritagok által vezetett Mesterkurzusaira, illetve kóstolhatók lesznek a decemberi Winelovers 100 kóstolón is.

És ez még csak a kezdet! Mostantól a megjelenésig a Winelovers 100 weboldal és Facebook-oldal folyamatosan jelentkezik a legújabb hírekkel, információkkal, cikkrészletekkel, sőt még a címlappal is, hogy egyértelmű legyen, mit kell majd keresni az újságárusoknál!

(VIA VINOPORT)

Tartalomhoz tartozó címkék: bormagazin hírek