A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Ippolito 1845

A Dél-Olaszországban található Ippolito 1845 Calabria egyik ikonikus borászata. Közel 170 éves múltjával a borvidék rangidős pincészete. Az olasz borkészítési hagyományokat ma is elevenen ápoló Ippolito borai közül kiemelkednek azok helyi fajták, amelyek generációk óta jelen vannak a kalabriai emberek pincéiben és poharaiban.

Az 1845-ben alapított családi borászat Cirò Marina történelmi központjában működik. A település egyébként a kalabriai borkészítés szíve. A családi pincészet száz hektáron gazdálkodik, dombos, napsütötte ültetvényeik a Jón-tengerre néznek.

A borászat missziója az őshonos szőlőfajták megóvása és a tradicionális borok készítése: gaglioppo, greco bianco, calabrese és pecorello fajták ékesítik a szortimentet. Sok borászatban ugyan már sajnos feledésbe merültek ezek a fajták, de az Ippolito-nál arra tették fel az életüket, hogy szépségüket megmutassák a nagyvilágnak. Folyamatosan kutatnak, kísérleteznek, hogyan tudják kihozni a legjobb tulajdonságait ezeknek a fajtáknak. Nem véletlen, hogy boraikat eredetiség, kiválóság és hamisíthatatlan elegancia jellemzi.

Világszerte a borkedvelők örömére négy kontinensen és tucatnyi márkával őszintén és érzékletesen mesélnek az olasz borokról. Működésük sarokköveit elkötelezettségük a borok iránt, a termőföld szeretete és védelme, a hagyományok tisztelete, a biodiverzitás adja, ezeket az értéket adják tovább generációról-generációra.

Rendezés: