A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Két hét múlva Portugieser du Monde kóstolófesztivál!

A Pécsi Borozó szerkesztőségében rendületlenül vallják: a portugieser Közép-Európa egyik kikerülhetetlen és fontos fajtája. Hat éve csak villányi portugieserekkel rendeztek tematikus kóstolót, öt éve már nemzetközivé bővítették a mezőnyt, s idén is megrendezik a Portugieser du Monde kóstolófesztivált. 

Már kevesebb mint egy hónap van a Portugieser du Monde hatodik kiadásáig. A Zsolnay Negyed m21 galériájában április 7-én legalább 100 bor sorakozik fel, zömével portugieserek. A portugieser fajta egész Közép-Európában elterjedt, hívják portugizernek, purtugizacnak, portugalkának, blauer portugiesernek vagy modrý portugalnak.

Idén már hatodszor rendezik meg a nemzetközi portugieser fajtaversenyt, a rendezvény első napján, április 6-án nemzetközi zsűri előtt mérkőznek meg a benevezett borok. Április 7-én pedig 14-20 óra között a közép-európai portugieser-termelők mutatkozhatnak be Pécsett, az m21 Galériában (Zsolnay Kulturális Negyed)!

Tartalomhoz tartozó címkék: bormagazin portugieser