A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Maul Zsolt Pincészete

Testes, komplex, nagy vörösborok jellemzik a Maul Zsolt Pincészete szortimentjét. Aki kóstolt már Maul bort, az tudja, hogy örömborok ezek, amelyek tele vannak szenvedéllyel, jókedélyről és életörömről tanúskodnak. Ebbe bárki belekóstolhat a pincészetnél, vagy a család által működtetett Lator bisztró remek konyháján a villányi pincesoron. 

"Nem tudom, mit élvezek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét” - idézi fel Maul Zsolt a mottóját, ami filozófiaként megjelenik a borkészítésben is. “Igent mondok, mindig igent, bármilyen csüggedt vagyok, arra, ami megsokszoroz, ami előre lök, ami arra kényszerít, hogy többet tegyek, mint ami elég vagy szükséges, és többet, mint amivel a többiek megelégszenek."

A pincészet története 1999-ben kezdődött, az akkor még másfél hektáros birtokon családjával együtt kezdte a borászkodást Maul Zsolt. A borászat ma is a családi háznál kialakított feldolgozóban működik. Évjáratonként 6-700 mázsa szőlőt dolgoznak fel, és 30-35 ezer palack bort palackoznak.

Bár Maul Zsolt tanulmányai kezdetben pénzügyi területre koncentrálódtak, mindvégig meghatározó szerepet játszott életében a borvidék szeretete. Később felnőtt fejjel végezte el a Teleki Zsigmond Szakképző Iskolát. Borászként folyamatosan képezi magát itthon és külföldön egyaránt. 

Borai készítése során a kézműves borászat Villányban régóta élő hagyományait vegyíti a korszerű borászati módszerekkel. “A hagyományos kézműves borkészítést részesítem előnyben, felhasználva nagyszüleim és szüleim tapasztalatait, természetesen a 21. század borászati technológia alkalmazásával.” A borvidék legjobb dűlőiből származó, terméskorlátozott szőlőtermésből nagy odafigyeléssel készíti boraikat, nemcsak a minőség, de az egyedi jellemzők megtartásával is.

A kedvenc fajtákat jól tükrözi a kínálat és a szakmai elismerések is:  leginkább a merlot, a cabernet sauvignon, a cabernet franc, és az ezekből készített házasítások a pincészet legismertebb borai. 

Rendezés: