A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Neuperger Pincészet

A Neuperger Pincészet története két történelmi borvidék, a Pécsi és a Villányi határán íródik. A családi birtok csaknem huszonöt évvel ezelőtti megalapítása óta szenvedélyük és életük a szőlő, az odaadással készített bor, ahogy az sváb felmenőik számára is természetes volt.

“A célom egyszerű: a természet tiszteletben tartása mellett, a modern technológia segítségével olyan borokat készíteni, amelyekben két borvidék legjobb adottságai ötvöződnek a borkedvelők örömére!” - így szól a pincészetet ma is irányító Neuperger Balázs hitvallása. Mint elárulja, meghatározó volt számára, hogy “agrármérnök szüleimnek köszönhetően olyan családba születtem, ahol magától értetődő volt a termőföld és a természet szeretete.” 

A borász családfő három évtizede foglalkozik szőlővel és borral, a családi vállalkozást, a Neuperger Pincészetet 1996-ban alapította meg. Hosszú, kihívásokkal teli évek teltek el, míg a kezdeti egyharmad hektár a folyamatos fejlesztések, beruházások, valamint az új telepítések eredményeként mára 30 hektárra bővült.

Szőlőültetvényeik a Villányi, valamint a Pécsi borvidéken helyezkednek el. A mikroklímának és a talajadottságoknak köszönhetően Magyarország két legdélibb borvidékén a szőlőterületek kiváló minőségű borok előállítását teszik lehetővé. 

A Villányi borvidékhez tartozó ültetvényeken portugieser, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon, míg a pécsi részeként jegyzett versendi Öreghegyen rizlingszilváni, Irsai Olivér, királyleányka, sauvignon blanc és muscat ottonel szőlőfajtákat termesztenek.

A pincészet a régi borkészítő hagyományokkal rendelkező Bólyon található. Itt történik a szőlő feldolgozása és palackozása. Bóly város jellegzetessége az öt pincesorból és mintegy négyszáz présházból álló pincefalu. Az élő hagyományokat jól jelzi, hogy egy 1881-ben épült présházban kezdték el a szőlő feldolgozását és a borkészítést. A Neuperger Pincészet jelenlegi birtokközpontját nem messze innen, jelentős beruházással új, méltó helyszínre költöztették 2020-ban: itt kapott helyet a modern feldolgozó, iroda és borkóstoló helység is.

Rendezés: