A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Nyakas Pincészet

A Nyakas Pincészet az Etyek-Budai borvidéken, azon a Nyakas-hegy lábánál meghúzódó kicsiny településen található, amit nemes egyszerűséggel Töknek hívnak. Illat és zamatanyagokban gazdag, üde, reduktív fehérboraikról ismeri őket főként a borértő közönség, a Nyakas egyet jelent a megbízható, kivételes minőséggel. 

"A Nyakas borok titka: az évtizedes szőlészeti borászati szakmai tapasztalatban és a helyi emberek önfeláldozó munkájában rejlik."

A pincészet 1991 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, 1997 óta a szőlőfeldolgozónak és bortárolónak köszönhetően borkészítéssel is. Első sikereiket igen rövid idő alatt érték el, 2002-ben „az év borásza” elismeréssel jutalmazták a főborász Malya Ernőt.

A borászat fejlődése kezdetek óta töretlen: 2002 óta vákuumtöltőgépek és címkézőgépek segítségével óránként 1200 palackot tudnak lepalackozni és felcímkézni. 2011-ben a már meglévő pince mellett átadták a mintaboltjukat, a látványpincét, valamint a vörösborszőlők és a kiemelt fehér tételek feldolgozását lehetővé tévő „kis” feldolgozót.

Jelenleg 187 hektáron termesztenek szőlőt (88% fehér, 12% vörös). Boraik főleg palackban érik el érzékszervi sajátságaik, bukéjuk maximumát. Kiemelt szempont a környezettudatos termelés, ezért 2004 óta 90 hektárnyi területtel részt vesznek az agrár-környezetgazdálkodási integrált szőlőművelési programban, 3 hektáron pedig kísérleti jelleggel bioművelést vezettek be.

Rendezés: