A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Prantner Pince

A Prantner Pince régi, nemzedékekre visszatekintő családi borászat a szekszárdi dombok szívében. Tradicionális, ízig-vérig a borvidék örökségét képviselő vörösboraik mellett jelen vannak a reduktív, friss, könnyedebb tételek is a szortimentben.

A Prantner Pince 20 hektáron gazdálkodik, az első boraikat 2002-ben palackozták le. A jelenlegi, harminc méteres pincéjük 2006 és 2011 között készült el, szőlőültetvényeik a legszebb szekszárdi területeken található. Dűlőik: Saul völgy, Puksz völgy, Előhegy, Leányvár, Cinka, ahol olaszrizlinget, rajnai rizlinget, cserszegi fűszerest, kadarkát, kékfrankost, merlot-t, syrah-t, cabernet franc-ot és sauvignon-t termelnek.  

Annak ellenére, hogy a pince borai több rangos borversenyen rendre szép elismerésekben részesülnek, boraik több neves étteremben fellelhetők, és a szortimentjük komoly rajongótáborral bír, viszonylag kevés hír jelenik meg róluk. Mintha inkább a kemény, csendes munkán lenne a hangsúly, és tudatosan mellőznék a rivaldafényt.

A családi legendárium szerint az ősök a 18. század elején települtek a környékre, és mindig is foglalkoztak szőlővel, borral. Prantner Ferenc, a családfő már a hetvenes évek közepén ültetett saját szőlőt, a kilencvenes évek elején pedig újabb hektárokkal bővítették a családi ültetvényt, míg a kétezres évek elején teljesen a borkészítés vált az fő megélhetési forrássá. A családi gazdaság pedig szép egyensúly és harmónia szerint működik, csak annyit termelnek, amit el tudnak adni, hűséges vevőkörükre pedig minden évben biztosan számíthatnak.

A Prantner Pince logója nem véletlenül egy hétágú, szőlőkacsokat mintázó fa. A családtagok szorosan együtt dolgoznak, mindenki kiveszi a részét a feladatokból és a munkálatokból. 

Rendezés: