A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Schunk Pince

A Pécsi borvidék családi borászatait erősíti a hosszúhetényi Schunk Pince, ahol a borkészítés régi hagyományokon alapul. Folyamatos terület-növekedés, rendszeres új telepítések, új szőlőfajták és lépésről-lépésre haladó technológiai fejlesztések jellemzik a pincészet növekedését, fejlődését.

A Schunk Pince a Pécsi borvidéken, a Pécs közelében fekvő Hosszúhetényben található, a Mecsek legmagasabb hegyének, a Zengő déli lábánál. A mediterrán jellegű sajátos természeti adottságok itt kiváló feltételeket teremtenek a szőlőtermesztéshez és borkészítéshez. Ez is alátámasztja, hogy Hosszúhetényben régtől fogva nagy hagyományai vannak a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek.

A helyben mért napsütéses órák száma és az éves hőösszeg elsőrangú francia szőlőtermő vidékeknek megfelelő értékeket mutatnak. A kellemes meleget hozó őszi időjárás itt érvényesül talán a leginkább, ahol már jelentős a déli mediterrán éghajlat befolyása is.

"Célunk, hogy a nagy hagyományokkal és kiváló termőhelyi adottságokkal rendelkező Pécsi borvidék régi elismertségének visszaállításához a Schunk Pince is hozzájáruljon a boraival" - árulják el a borászatban, hogy mi motiválja őket a legjobban.

A Schunk Pincében 1996 óta készülnek kisebb és nagyobb tételben, változó szortimentben vörösborok, friss fehérborok és rozék. A borkészítés iránti elköteleződésüket a boraik helyi, regionális és szélesebb körű borversenyeken elért eredményei is bizonyítják.

Cabernet sauvignon és merlot boraikkal már sokszor bebizonyították, hogy a Mecsek déli lankáin nemcsak kiváló minőségű fehér, hanem prémium kategóriájú vörösborokat is lehet készíteni. Előbbieket elsősorban reduktív technológiával, acéltartályos erjesztéssel, utóbbiakat pedig hagyományos tölgyfahordós és barrik érleléssel készítik.

Saját ültetvényeikről származó fajták (cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc, cserszegi fűszeres) mellett vásárolt szőlőkből (pl. portugieser, pinot blanc, hárslevelű) is készítenek borokat.

Rendezés: