A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Szentpéteri Borpince

Kiskőrös és Soltvadkert legszebb fekvésű területein neveli a bornak szánt szőlőt a Szentpéteri család. A Kunsági borvidékre jellemző gyümölcsös, üde borokat készítenek, egyaránt palackoznak hungarikumokból és világfajtákból is. A generosához, a néróhoz és a pozsonyi fehérhez éppolyan magabiztossággal nyúlnak, mint a chardonnay-hez vagy a traminihez.

“Családi pincészetünk három generáció tapasztalatával gazdálkodik” - árulják el a borpincénél. Jelezve, hogy évtizedek óta részei a kunsági borkészítésnek. Mára 65 hektárosra bővült ültetvényeik Kiskőrös és környékén találhatóak, homokon és löszös alapkőzetű meszes talajon.

A Színes fajtaválaszték tükrözi arculatukat, amit az ország legnagyobb borvidékére jellemző hungarikum és világfajták határoznak meg. Fiatalos lendülettel bíró, könnyed, üde és kimondottan gyümölcsös, magas minőségű boraikat hagyományos és modern technológiák segítségével dolgozzák fel. Céljuk fajtajelleges, prémium kategóriás borok készítése, nem mellesleg jó ár-érték aránnyal párosítva.

Modern ültetvényeik lehetővé teszik a szőlészkedés sokféle variációját, mint például az éjszakai kíméletes szüretet, hogy a hűvösnek köszönhetően a szőlő minél több értékét mentsék át a borba. 

A birtokközpont a kiskőrösi öregszőlőben, egy homokdombba vájt pincében található. A település központjában működő borházukban nemcsak a saját palackos- és folyóboraik vásárolhatók meg pinceáron, de helyet kaptak a Duna Borrégió válogatott tételei is. 

Rendezés: