A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Szuper kedvezmények a Tiffán Pincészet valamennyi borára

A Tiffán Pincészet boraira nemcsak 20 százalék kedvezményt biztosítunk a készlet erejéig, de a Lucia Cuvée 2016 és a Cabernet Sauvignon 2016 kivételes, 4+2 akcióban vásárolható meg.

A Tiffán’s Pincészet az egyik legrangosabb villányi borászat, a családi vállalkozás hagyományai a múltban gyökereznek. A családi legendárium szerint a magyar szőlészet és borászat területén végzett kiemelkedő, országos jelentőségű teljesítményének elismeréseként a Magyar Bor Akadémia Életműdíját nemrég elsőként elnyerő Tiffán Ede a kilencedik generáció a családban, aki Villányban, szőlővel és borral foglalkozik. 

A Tiffán’s Pincészet vezetője Tiffán Ede, akinek kivételes  szakértelme, elhivatottsága, a borvidék iránti rajongása a biztosítéka annak, hogy a poharakban a hitelesség és a tradíció tisztelete díszítse a bor minden rezdülését.

„Múltunk és jelenünk kötelez minket arra, hogy a szőlőben, a borban és a vendéglátásban a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvünk” – szól a családi hitvallás. „Ültetvényeink a borvidék legkiemelkedőbb dűlőiben fekszenek, a rajtuk termő fajták pedig rendkívüli minőséget adnak, évről évre. Célunk az, hogy személyes jelenlétünk, a bor, az étel, a táj, a pihenés széles körű élményt nyújtson!”

Az életműdíj nem az első szakmai elismerés, amit a családfő elsőként nyert el: 1991-ben Tiffán Ede kapta meg elsőként az Év Bortermelője címet is. A család tizedik generációját Tiffán Zsolt képviseli, s a tizenegyedik generáció is már a kijelölt, de örömmel vállalt útra tért: Zsolt a Corvinus Egyetem végzős szőlész-borász mérnök hallgatójaként diplomázott, Balázs pedig a Villányi Mezőgazdasági Szakképző Iskola borászati képzését végzi.

A családi birtok szőlőterületei a borvidék villányi termelési körzetében találhatóak. A legkiválóbb dűlőkben helyezkednek el: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő. Az ültetvényekben portugieser, kadarka, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon fajtákat termesztenek. 

Tiffán Cabernet Sauvignon 2016
Nagyon sűrű anyag, komoly bor, rendkívüli érettség jellemzi. Illatában feketeszeder és áfonya. Ízében érett, piros gyümölcsök és karakteres savgerinc vezeti az érzékeinket, a korty a fajtára jellemző fűszerességgel zár.  

Tiffán Lucia Cuvée 2016
A bort ízig-vérig a legnevesebb villányi dűlőből, a Kopárból származó cabernet sauvignon határozza meg, amelyet kiválóan szelidít meg az Ördögárok merlot-ja, de a koronát a finom, dús, érett tanninú sterntal-i cabernet franc teszi meg. Remek arányok, kimunkált gyümölcsök jellemzik ezt a házasítást, kedvességet, lágyságot adva a bornak. 

Tartalomhoz tartozó címkék: villány