A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Two Hands Wines

A Two Hands története igazi sikertörténete a barátságnak, az álmok megvalósításának és a bor soha nem múló szeretetének. Az ausztrál pincészet filozófiájának középpontjában a kompromisszumok nélküli minőség áll, amely áthatja a borkészítés valamennyi pillanatát. Kivételes borok a bolygó másik feléről.  

A borászat története egy palack ausztrál syrah-val kezdődött 1999-ben. A Two Hands alapítói egy jóbarátjuk eljegyzési partiján hirtelen határozták el magukat: saját bort fognak készíteni, méghozzá olyat, amivel az egész világnak megmutathatják az ausztrál borok nagyságát.

Az alapgondolat és a cél az volt, hogy a lehető legjobb syrah alapú borokat palackozzák Ausztrália kiemelkedő termőhelyein. Úgy látták, hogy világszerte rengeteg ausztrál bort árulnak sok esetben silány minőségben. Eldöntötték, hogy kitörnek a tömegből, és megmutatják az ausztrál syrah sokszínűségét, kiemelik a regionális és dűlőjelleget.

Az első évjáratot 2000-ben palackozták, de viszonylag hamar nemzetközi figyelem irányult rájuk, amiben nagy segítségükre volt a szakma lelkesedése is. A korai sikerekre építve a borászat fokozatosan növelte a termelést, és néhány év után már Ausztrália meghatározó pincészetei közé tartoztak. 2012 novemberében a Two Hands felkerült a Wine Spectator éves Top 100-as listájára, és rajta is maradtak már 10 egymást követő éve, ami a világon egyedülálló teljesítmény.

“A borászat számomra szerelem, szenvedély és mesterség. Minden egyes ültetvényt ma is bejárok, minden egyes döntés meghozatalában részt vettem, és minden egyes hordót megkóstoltam minden egyes borból, amit valaha is készítettünk” - magyarázta Michael Twelftree, a Two Hands egyik tulajdonosa. “Nem tudom elképzelni, hogy a világon túl sok olyan borászat található, aminek a tulajdonosa ennyire személyesen veszi a minőségre való törekvést.”

A prémium minőségű gyümölcsöket Ausztrália legjobb syrah termőterületeiről szerzik be. Szorosan együttműködnek adott birtok szőlőültetvényeivel és a termelőkkel, hogy biztosítsák az egyes szőlőültetvények teljes potenciáljának kiaknázását. A borászati központot így kifejezetten a kis tételek kezelésére tervezték. Minden egyes parcellát, legyen az bármilyen kicsi is, a szürettől kezdve az erjesztésen át a tölgyfában történő érlelésig külön kezelnek, hogy a borok komplexitása és egyedisége, a fajtajelleg kihasználása biztosítva legyen.

A borászat ráadásul híres vendégszeretetéről: a Two Hands központjában, a Kraehe House-ba bárki besétálhat és megkóstolhatja a syrah-ukat. És még fizetnie sem kell érte!

Rendezés: