A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Champagne Cuis 1er Cru Brut - Pierre Gimonnet & Fils (Franciaország) (0,75l)

19.990 Ft (15.740 Ft + ÁFA)
Nem értékelt

Élénk, légies, technikailag tökéletes! Ez a "Brut non-vintage Cuis 1er Cru" cuvée a Pierre Gimonnet & Fils stílusának archetípusát képviseli. A szüret során a különböző terroirokról származó összes nedűt különböző tartályokban különítjük el. 6-8 hónap elteltével ezek a borok letisztulnak, megkóstoljuk őket, és az év borát a tartalék évjáratos borokkal keverjük, hogy elérjük az általunk elvárt stílust.

Ahhoz, hogy ez a finom és alapvető lépés mindig sikerüljön, a Pierre Gimonnet & Fils ház úgy döntött, hogy az összes tartalékborát palackban (finomseprőn) és nem tartályban vagy hordóban tárolja. Ez a módszer nagyobb frissességet (kevesebb oxidáció) és több érettséget (autolízis) biztosít a borokban. Ez a módszer nagyon ritka Champagne-ban, mi vagyunk az egyetlen borászat, aki minden tartalékborát palackban tartja, és ez így van 1982 óta.

(Pierre Gimonnet & Fils)

Termelő: Pierre Gimonnet & Fils
Elérhetőség: Utolsó 5 db raktáron
Egységár: 26.653,33 Ft/l

Részletek:

Borvidék Franciaország, Champagne
Pincészet Pierre Gimonnet & Fils
Szőlőfajta 100% Chardonnay
Évjárat 8 évjárat lett használva a bor elkészítéséhez (2019-es évjárat adja a 67,5%-ot, 2018-2010 között pedig a 32,5%)
További adatok száraz, pezsgő
Mennyiség 750ml
Alkohol tartalom 12,5%