A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

Ők a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjei a régióból

A Magyar Borok Báljának szervező csapata minden évben arra kéri fel az Év Bortermelője és 2017-től már a Borászok Borásza cím birtokosait, hogy ajánljanak a nagyközönség figyelmébe egy, a borfogyasztók széles köre számára eddig talán kevésbé ismert, ígéretes fiatal borászt. A régióból származó jelölteket mutatjuk be.

Bősz Adrián (Bősz Adrián Pincészete, Szekszárdi borvidék)

Jelölte: Takler Ferenc, a 2004-es Év Bortermelője
"Maximális szakmai elhivatottsággal építi családi borászatát, miközben minden szekszárdi, közös borvidéki összefogásban is aktívan részt vesz és feladatokat vállal. Az országos érdekvédelmi szervünkben (HNT) is küldöttként képviseli a borvidéket. Külön öröm, hogy kiemelt szerepet kapnak nála a Szekszárdon kiemelt fajták és borstílusok (kadarka, kékfrankos, bikavér)."


Dúzsi Tamás Dávid (Dúzsi T​amás Pincéje, Szekszárdi borvidék)

Jelölte: Györgykovács Imre, a 2012-es Borászok Borásza
"A vendéglátós középiskola után kertészmérnöki, szőlész szakirányú diplomát szerzett a Corvinus Egyetemen. Ezután jöttek a németországi gyakorlatok: Winzergenossenschaft Thüngersheim, Schloss Johannisberg, Forschunganstalt Geisenheim majd a geisenheimi főiskola. Mesterképzését Montpellier-Bordeauxban, majd Lisszabonban végezte el. A kezdetektől tagja a Junibornak, négy éve az Országos Borszakértő Bizottságnak is, és a Syrah du Monde, illetve a Concours Mondial de Bruxelles nemzetközi borversenyek bírálója. A Portugália-Magyarország Együttműködési Egyesület alapító tagja, a Portugál-Magyar Kereskedelmi Kamara elnökségi tagja és Külgazdasági Szövetség tagja, Portugália ügyi referense. Ő intézi az innovációval kapcsolatos és a pince export ügyeit is, miközben öt nyelven beszél."


Forgács Balázs (Gere Attila Pincészete, Villányi borvidék)

Jelölte: Gere Attila, az 1994-es Év Bortermelője
"A Gere Attila pincészetének, a Gere-Weninger pincészet és a Csillagvölgy pincészet főborásza 2010 óta. A Corvinus Egyetem Élelmiszermérnöki karán végzett 2008-ban és azt követően a Pécsi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben dolgozott borászként. A Villányi borvidék mellett a Tokaji borvidéken, saját családi pincészetükben is ténykedik 2005 óta, 45 hektáron. Balázs egy elhivatott, szakmáját szerető, alázatos, precíz, ambiciózus fiatalember, akinek komoly szakmai tudására mindig lehet számítani."


ifj. Heimann Zoltán (Heimann Családi Birtok, Szekszárdi borvidék)

Jelölte: Jásdi István, a 2017-es Borászok Borásza

"Generációjának egyik legképzettebb és leginkább világlátott tagja. Nagy iskolákban tanulta a mesterséget, kitűnő műhelyekben szerezte a gyakorlatot. A kadarkáról írott dolgozata nem egyszerűen a múlt feldolgozása, de a nagy múltú fajta jövőjére is perspektívát nyithat. A Heimann Birtokon ma is érezni már keze munkáját, vele a jövő is jó kezekbe kerül."


Zsirai Kata (Zsirai Pincészet, Tokaji borvidék)

Jelölte: Árvay János, a 2003-as Év Bortermelője

"Kata testvérével, Petrával, valamint édesanyjukkal közösen munkálkodik három borvidéken, mivel Tokajban, Villányban és a Nagy-Somlón is művel szőlőt illetve készít bort. Tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapjuk gondolatai alapján dolgozik, tisztességgel és becsülettel: "Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem és egyediség."

A többi jelöltről itt olvashat bővebben!

(VIA BORÁSZPORTÁL)

Tartalomhoz tartozó címkék: bormagazin cikkek hírek