A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján.

​Pannon Borbolt PORTUGIESER SHOP a Portugieser du Monde-on!

Április 7-én mi is ott leszünk a Portugieser du Monde kóstolófesztiválon a Zsolnay Kulturális Negyedben. Nem kell megelégedned a kóstolással, standunkon otthonra is vásárolhatsz a legszebb borok közül!


 
A kóstolófesztiválon a Pannon Borbolt portugieser válogatásából lehet vásárolni a rendezvény ideje alatt, de Magyarországon először elérhető lesz a most debütáló villányi újdonság, a REDy, a Villányi borvidék legújabb, „Y” generációs közösségi bisztróbora.

Könnyed, gyümölcsös, vidám, fiatal, bulis, kedves, pimasz, vagány, izgalmas. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. A villányiak szeretnek és tudnak is bulizni, ezért megalkották a tökéletes bulibort, a RedY-t.

A RedY Villány vidám arca. Portugieser alapú házasítás, mely a fajta igazán szerethető tulajdonságait egyesíti a többi fajta (többnyire blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka és más Villányban honos fajták) izgalmas fűszereivel. Színe a fiatal vörösborokra jellemző közepes árnyalatú rubin. Illatában fiatal, legfeljebb fejlődő aromajegyeket mutat, az elsődleges piros és feketebogyós gyümölcsök a meghatározók, melyet kis virágosság, fűszeresség és az enyhe hordó használatra utaló visszafogott fás jegyek egészíthetnek ki. Ízvilágában lendületes, a bor fiatalos jellegéből adódó, primer, gyümölcsös jegyek dominálnak, melyet nem túlzó virágos, enyhén fűszeres jegyek egészíthetnek ki, háttérben az esetleges rövid ászokhordós érlelésre utaló édesfűszeres zamatokkal.

A bort azonos márkanévvel, játékos közös címkével kerül forgalomba. A palackot meglátva szinte azonnal kézbe kell venni, és indulhat a játék. Azonos villányi stílus, különböző értelmezésben. A bort kizárólag a gasztronómiában, borbárokban, fesztiválokon kívánják értékesíteni, ezzel népszerűsítve a Villányi borvidéket. Ezzel a borral a fiatal generáció megszólítása a cél, hiszen egy igazán kedves, könnyed, és nem utolsó sorban barátságos árú házasításról van szó, ami remek belépő a villányi vörösborok világába.

Tartalomhoz tartozó címkék: bor vásárlás borvidék villány