A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü
Itt járok: > >

BORMAGAZIN


2019. 03. 20. 14:10:51
Magyar történelmi borvidékek

Magyarországon hosszú évszázadokra lehet visszavezetni a borkészítést. Bizonyított tény, hogy Pannónia területén már a római korban is több felé termeltek szőlőt, hogy aztán bort készítsenek belőle. A történelmi borvidékeink sokszor szenvedtek a történelem viharaiban, de ennek ellenére kimondhatjuk: az államalapítástól kezdve magyar földön mindig is fontos tevékenység volt a borkészítés.

2019. 03. 13. 13:27:07
A pálinkafőzdék listája

Ma Magyarországon háromféle pálinkafőzési intézmény van gyakorlatban. Ebből a legnagyobb volument a bérfőzés és a kereskedelmi főzés bonyolítja le, a házi, magáncélra készített pálinka mennyisége minimális. A törvények értelmében előbbi kettő tevékenységet végző vállalkozások részletesen nyilvántartott adatbázisból elérhetőek.

2019. 03. 12. 14:04:56
Bioborok a pincéből Mi az, hogy bio, mi az hogy organikus, és milyen a biodinamikus bor? Egyáltalán, mitől lesz bio a bor? Mindenekelőtt csakis akkor, ha a szőlő is bio, amiből készítik. Ennek pedig nagyon is jól körülhatárolt, szigorú követelményei vannak. A bor nem lesz finomabb attól, hogy bio, de nem is üres marketingről van szó: a környezetünket és az egészségünket is óvjuk a fogyasztásával.
2019. 03. 07. 09:00:10
Pannon Borbolt TOP 10

Összegyűjtöttük, hogy melyik tételek voltak a Pannon Borbolt legnépszerűbb borai az elmúlt időszakból! Nem pusztán a legutóbbi hat hónap vásárlásait vettük alapul, az eladásokkal összevetettük a kereséseket és érdeklődéseket is. Érdemes böngészni!

2019. 03. 06. 17:26:29
Az alkoholmentes bor

Bármennyire is ellentmondásnak tűnhet elsőre, bizony lehetséges. Mármint a fizika (és kémia) irányából megközelítve, mert valóban többféle eljárás van a borok alkoholtartalmának nemcsak csökkentésére, de teljes kivonására is. Még akkor is, ha ezzel éppen egy olyan fontos dolgot tüntetünk el, ami a bort borrá teszi.

2019. 03. 01. 13:19:28
Best of keddi kóstoló - Február

Ahogyan már januárban is láthatták, 2019-től minden hónapban jelentkezünk egy válogatással, amit az aktuális hónapban a keddi kóstolós jegyzeteinkből állítunk össze önöknek. Február végével megszülettek a második hónap tesztgyőztesei, ezeket szedtük össze egy csokorba. 

2019. 02. 28. 16:03:20
A cabernet sauvignon jellemzői

A cabernet sauvignon világelsőségét a vörösborok között nem lehet letagadni. Nemzetközi viszonylatban az egyik, ha nem a legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő. Népszerűségét jól mutatja, hogy a világ borvidékeinek legtöbbjén jelen van, s az összes jelentős szőlőtermelő országban készítenek belőle bort. 

2019. 02. 22. 15:37:18
Itt a Farsang Farsangi színkavalkád a webshopban. Két borválogatással készültünk Önöknek a báli szezonra. Az egyik válogatásunk középpontjában a vidám címkék, könnyed borok, fiatalos stílus áll. Míg a másik csomagban különleges és igazán egyedi borokat válogattunk össze. 
2019. 02. 13. 07:21:00
Milyen szőlőből készül a tokaji aszú?

A Tokaji borvidék elképzelhetetlen lenne az aszú nélkül. S bár máshol is készítettek a történelem folyamán és készítenek ma is, az aszú is elképzelhetetlen lenne Tokaj nélkül. Magyarországon, sőt Európában itt lett a leghíresebb, máig meghatározza a borvidéket. 

2019. 02. 06. 20:37:52
A pálinka hatása a magas vérnyomásra

Mi tagadás, mint az egyik legnépszerűbb és leglegendásabb magyar szeszes ital, szinte magától értetődő, hogy a pálinka körül rengeteg tévhit kering, és nagyon sok makacs mítosz téveszti meg a gyanútlan fogyasztót. Ideje szembenézni a makacs tényekkel, például hogy milyen a hatással van a pálinka a magas vérnyomásra. Annyit elárulunk: sok jó hírrel nem tudunk szolgálni.