A webhely cookie-kat használ a működéshez, a felhasználói élmény javítására és személyre szabott ajánlatok készítésére. Tájékoztató az Adatkezelési nyilatkozatban a lap alján. Értettem
Termékek Menü
0
+3670/884-1410
Itt járok: > >

BLOG

Hírek, cikkek, érdekességek borokról, borászatokról, borfogyasztásról, kóstolásról és mindenről ami a borok világával kapcsolatos.
2017-07-13 21:10:03

Érdekes tény, hogy a mai világban kampányolni kell a borszaküzlet létjogosultsága mellett. Napjainkban ugyanis már minden hiper, vagy épp szupermarket polcain megtalálhatóak a különböző palackozású termékek, melyeket a vevők előszeretettel emelnek le, két kiló krumpli bezacskózása, és húsz deka felvágott elcsomagolása között. Gyorsaság, egyszerűbb kivitelezés, állítják sokan, a bevásárlás ezen fajtájára utalva.

2017-06-27 15:57:07
Borkínálat határok nélkül a Pannon Borboltnál

Vásárlóink kérésére úgy döntöttünk, hogy a Pécsi, Szekszárdi, Tolnai és Villányi borvidékek legjobb borai, néhány számunkra kedves, igazán kiemelkedő magyar tétel mellett az országhatáron túlról is kóstolunk. Horvát, montenegrói borok eddig is voltak a kínálatban, de most a világ legjobb bortermő vidékeit is felsorakoztatjuk a kínálatunkba.

2017-06-01 13:06:54
A nyár örök slágere a fröccs Fröccsöt egész évben bátran és jó ízzel lehet fogyasztani, de legfőképpen azért ilyenkor melegben, nyáron és kora ősszel van szezonja, amikor a napi középhőmérséklet már megbízható magasságokba tornázza fel magát. Mi a Pannon Borboltnál elkötelezett fröccsivók vagyunk, sőt rendre oda jutunk, hogy a rozén túl is van fröccs. Sőt, igazán csak ott kezdődik!
2017-04-21 13:23:00
Borszótár - Elsődleges, másodlagos és harmadlagos aromák a borban

Piros bogyós gyümölcsök, citrusok, dohány, csokoládé, fehér virágok, méz. Ez csak néhány a leggyakrabban előforduló szavak közül, amiket borleírásokban olvashatunk. Hogyan kerülnek a borba? Ha a bor szőlőből készül, mégis, hogy lehet, hogy számos más gyümölcs aromát is kiérzek belőle? Hogyan érzek olyan aromákat is, amelyek nem is hasonlítanak a gyümölcshöz?

2017-04-10 14:18:35
Húsvét & Borok - Segítünk választani! Nem mondjuk, hogy hanyagoljuk a nehezebb vörösöket, de érdemes az újdonságokra fordítani a figyelmünket! Feléledt a természet, az idei húsvét ráadásul a tavasz mértani közepére esik, nem lesz nehéz a könnyed, üde, jóivású örömborokra hangolódni.
2017-03-10 14:19:42
Új ággal bővült kínálatunk!

...Mézünket közvetlenül a termelőtől vesszük, Pécs mellől Abaligetről. Prémium minőségű, helyi méz, helyi termelőtől. Sokan nem tudják, de a bor és a méz számos dolog miatt nagyon jól kiegészítik egymást, ezeket össze is szedtük magyarázatképpen arra, hogy miért is kezdtük el forgalmazni a Fürtös Mézet. A zamatos borok és az ízletes mézek évszázadok óta az emberek kedvencei közé tartoznak. A természet olyan ajándékai ők, amelyek magukba zárják az éltető napfényt, a növények legjavát és a szakértő mesteremberek dolgos keze munkáját...

2017-02-24 12:09:08
Kiruccantunk Montenegróba és meglátogattuk a Plantaze-t /2.rész/ ...a borok 60% kerül ki az országból, az első számú export partner Szerbia, ezen kívül a legfontosabbak Oroszország, Kína, Németország és Amerika, de szinte az összes európai országba, Ausztráliába és Peruba is szállítanak.
 A Plantaze kapacitása összesen 30 millió liter, de ennyit még ők sem használnak ki. Alexander elmondása szerint évente 24 millió kg szőlőt szüretelnek. Ehhez idénymunkásnak további 1200 embert vesznek fel, ugyanis a szőlők nagy részét kézzel szedik, ez a hagyomány. Ebből hozzávetőlegesen 14-15 millió liter készül (nem minden szőlőt dolgoznak fel ők, van amit továbbértékesítenek), ami 17-19 millió palack bornak felel meg évente...
2017-02-15 14:29:50
Kiruccantunk Montenegróba és meglátogattuk a Plantaze-t  /1.rész/ Régóta szerettünk volna eljutni Montenegróba, hogy élőben, szabad szemmel láthassuk, hogyan is készülnek a Plantaze borok, hogy beleláthassunk az egész pincészet működésébe, hogy megtapasztaljuk milyen érzés egy 2310 hektáros egybefüggő szőlőterület közepén állni a balkáni hegyek ölelésében és nem utolsó sorban, hogy személyes találkozásunk után gördülékenyebbé tegyük a jövőbeni együttműködést a helyiekkel. Ez ugyanis Montenegró. Azon belül is a főváros, Podgorica. A Balkán. Itt a dolgok máshogy működnek, mint nálunk.
2017-02-07 11:27:46
Furmint Február

Február van, figyeljünk kicsit a furmintokra! A fajtanépszerűsítő kezdeményezés egy nagyon is jó ötlet arra, hogy kicsit nagyobb figyelmet szenteljünk a fajtára. Mi most egy hosszabb, de annál izgalmasabb cikkben ünnepeljük a fajtát.
Szabó Zoltán borász barátunk hiánypótló nyomozásából közlünk részleteket, melynek végén egy rendkívül megdöbbentő állítás is kiderül a furmint származásával kapcsolatban!

2017-01-13 11:12:22
A legnépszerűbb bor a rozé! Hol van még a tavasz, a nyár, a rozé szezon? De a tél mértani közepén sem lehet elég korán néhány szót ejteni az elmúlt évtizedben (Magyarországon) bomba karriert befutó rozéról.
​A rozé elképesztő népszerűségre tett szert, s mérhető jótékony hatása van a kulturált, minőségi borfogyasztásra, a borászatok helyzetére, s az egész magyar borügyre. Hogy a színe-íze, alacsony ára, fröccsalapanyagnak való kiválósága lökte-e...